کد خبر: 1232691
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۰
شواهد نشان می‌دهد که در دولت شهید‌رئیسی اقدامات بزرگی در حوزه انرژی انجام شده است. بسیاری بر این عقیده‌اند که اقدامات دولت شهید‌رئیسی در حوزه انرژی اغلب جنبه ریل‌گذاری داشته و مسیر را برای ادامه فعالیت همواره کرده است.

جوان آنلاین: نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گوید: سیاست اتکا به دانش‌بنیان‌ها نیز با جدیت در دولت‌سیزدهم در دستور کار بود. رشد ۵/۴ برابری شرکت‌های دانش‌بنیان در همین چارچوب قابل توجه است. در دولت شهید‌رئیسی، افزایش دانش‌بنیان‌ها را به صورت واقعی داشتیم، این شرکت‌ها در عمل آنها، مسئولیتی در اقتصاد کشور به عهده گرفتند و به سمت دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز رفتیم. 
 
شواهد نشان می‌دهد که در دولت شهید‌رئیسی اقدامات بزرگی در حوزه انرژی انجام شده است. بسیاری بر این عقیده‌اند که اقدامات دولت شهید‌رئیسی در حوزه انرژی اغلب جنبه ریل‌گذاری داشته و مسیر را برای ادامه فعالیت همواره کرده است. به طور مثال، کارشناسان بر این عقیده‌اند که حمایت از دانشبنیان‌ها در دولت شهید‌رئیسی، نوعی ریل‌گذاری برای استفاده حداکثری از توان دانش‌بنیان‌ها در کشور است. به این ترتیب، راه باز شد که این شرکت‌ها در پروژه‌های نفت و گاز کشور حضور داشته باشند و کمک کنند. تا قبل از روی کار آمدن دولت شهید‌رئیسی، حرف‌هایی در مورد حمایت از دانش‌بنیان‌ها مطرح بود، اما در دولت‌سیزدهم این حرف‌ها از حال شعار خارج شدند و جنبه عملیاتی پیدا کردند. دانش‌بنیان‌ها در پروژه‌های نفت و گاز کشور فعال شدند و تأمین اقلام راهبردی مورد نیاز این صنایع را برعهده گرفتند. در دولت سیزدهم دیپلماسی فعالی در حوزه انرژی به اجرا گذاشته شد. وزیر امور خارجه، شخص رئیس‌جمهور و وزیر نفت، در شکل دادن به این دیپلماسی نقش داشتند. 
حل مشکلات حقوقی با ترکمنستان و از سرگیری واردات گاز از این کشور، حفظ عراق به عنوان مشتری گازی کشور و گفتگو با مقامات پاکستان در مورد احیای خط لوله صلح از جمله کار‌هایی بود که در چارچوب دیپلماسی فعال انرژی  پیگیری شد. 
 سیدمحمد سادات ابراهیمی، نماینده مجلس دوازدهم با اشاره به این موضوع که افزایش ۴۰۰ درصدی صادرات نفت خام و افزایش ۶۳ درصدی تولید آن طی دولت‌سیزدهم رخ داده است و نیاز به اثبات ندارد به «جوان» تصریح می‌کند: مردم، کارشناسان و مسئولان می‌دانند که تا قبل از روی کار آمدن دولت شهید‌رئیسی تقریباً یک میلیون و خرده‌ای تولید نفت داشتیم و برای برگرداندن وجوه به کشور مشکل داشتیم. 
وی ادامه می‌دهد: دولت‌سیزدهم، توانست کار بزرگی انجام دهد. در وهله اول، نفت کشور را به فروش رساند و مهم‌تر از آن، موفق شد درآمد‌های نفتی را به کشور برگرداند. با توجه به اینکه تحریم‌های به قول خودشان فلج‌کننده علیه کشورمان اعمال شده بود، فروش نفت از سوی دولت سیزدهم از اهمیت بالایی برخوردار است. 
این نماینده مجلس خاطرنشان می‌کند: تحریم‌کنندگان بر امور مالی و تجاری کشور تمرکز داشتند و هدف این بود که اجازه ندهند کشورمان در محیط بین‌الملل، ارتباطی در این حوزه‌ها با دیگران داشته باشد. اما دولت‌سیزدهم به ریاست شهید‌رئیسی، با درایت تحریم‌ها را خنثی کرد و به فروش نفت و گاز کشور پرداخت. 
سادات ابراهیمی می‌گوید: دولت شهید‌رئیسی گسترش روابط با تمامی کشور‌های دنیا و به ویژه همسایگان را در دستور کار داشت. این راهبرد توانست در افزایش فروش نفت و گاز کشور مؤثر باشد. شهید‌رئیسی از ظرفیت کشور‌های مسلمان نیز به خوبی استفاده کرد. 
وی ادامه می‌دهد: شهید‌رئیسی بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی که مدنظر مقام معظم رهبری است، عمل می‌کرد و تمام سیاست‌ها را بر این اساس پیش می‌برد. بر همین اساس، تکیه اصلی ایشان به داشته‌ها و توان داخلی بود. 
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان می‌کند: در دولت‌سیزدهم ارتباطات تجاری و مالی کشور با دنیا طوری تنظیم شد که در نهایت ضمن افزایش صادرات نفت خام توانستیم به بازگشت درآمد‌های نفتی نیز بپردازیم. این‌ها جزء نقاط قوت دولت شهید‌رئیسی محسوب می‌شود. 
سادات ابراهیمی می‌گوید: متأسفانه شهید‌رئیسی، از دنیا رفتند و صحبت کردن در مورد سیاست‌های ایشان فقط جنبه یادآوری دارد. به نحوی که در دولت‌های بعدی نیز این سیاست‌ها دنبال شود و آورده‌ای برای کشور داشته باشد. 
وی ادامه می‌دهد: ما به عنوان نمایندگان مردم انتظار داریم رویکرد دولت بعدی نیز توجه به اصول اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توانمندی‌های کشور باشد. مشکلات اقتصادی و معیشت مردم جزء دغدغه‌های شهید‌رئیسی بود و رئیس‌جمهور بعدی نیز باید به این مسائل توجه داشته باشد. 
این نماینده مجلس خاطرنشان می‌کند: سیاست اتکا به دانش‌بنیان‌ها نیز با جدیت در دولت سیزدهم در دستور کار بود. رشد ۵/۴ برابری شرکت‌های دانش‌بنیان در همین چارچوب قابل توجه است. در دولت شهید‌رئیسی، افزایش دانش‌بنیان‌ها را به صورت واقعی داشتیم، این شرکت‌ها در عمل آنها، مسئولیتی در اقتصاد کشور به عهده گرفتند و به سمت دانش بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز رفتیم. 
سادات ابراهیمی می‌گوید: دانش‌بنیان‌ها در دولت شهید‌رئیسی، تبدیل به بازو‌های اقتصادی کشور شدند و در شرایط تحریم به رفع نیاز‌های ما به اقلام راهبردی و صنعتی کمک کردند. بسیاری از اقلام که قبلاً از خارج وارد می‌شد، در شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شد و از واردات آن‌ها بی‌نیاز شدیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار